7000 alkalmazottját küldi el a Siemens világszerte

2017.11.16. 18:52

Világszerte 6900 alkalmazottját bocsátja el és üzemeket zár be a Siemens német gépipari konszern az erőművi, valamint a hajtómű és gázturbina üzletágának nehézségei miatt, írja az MTI. Megkerestük a magyarországi Siemenst is a helyzettel kapcsolatban, a Siemens magyarországi működésére a bejelentett változások nem lesznek hatással. 

A Siemens erőművi üzletága világszerte 46,8 ezer alkalmazottat foglalkoztat, míg a hajtóműveket, motorokat és hajtásláncokat gyártó üzletágban 44,8 ezer ember dolgozik. Azonban a nagy erőművi gázturbinák értékesítése újabban nehézségekbe ütközik Németországban és Európában, a hajtásláncokat gyártó üzletág pedig  a nyersanyagáraknak van kitéve, így a két részlegből világszerte 6900 alkalmazott elküldését tervezik.

Az elbocsájtások mintegy fele Németországra jut, ahol három üzemét is bezárja a Siemens. A németországi Görlitz és Lipcse városokban 920 munkahely esik áldozatul az üzemek bezárásának, az Erlangen és Offenbach városokban működő üzemek összevonása miatt pedig 700 alkalmazottat bocsátanak el. A Siemens erfurti üzemének sorsa még kétséges, vizsgálják eladásának lehetőségét is.