Iván
18 °C
30 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Tisztán kereskedelmi megfontolásból csökkentett árat a Mol Tállai megkeresése után

2017.11.16. 14:20

A Mol piaci vállalatként a fogyasztói visszajelzéseket is beleértve folyamatosan figyelemmel kíséri a versenypiaci tényezőket, elemzi és szükség esetén módosítja az árakat. Az árazás ugyanakkor tisztán kereskedelmi kérdés - írta a magyar olajipari vállalat csütörtökön az MTI-nek eljuttatott közleményében.

A Mol a közleményben megismételte, ahogyan eddig, úgy most sem kommentál konkrét árakat vagy a saját árazási gyakorlatát. A legtöbb fogyasztási cikkhez hasonlóan az üzemanyagok ára számos piaci körülménytől függ. Magyarországon csaknem 2000 töltőállomás van, ennek csak egynegyedét működteti a Mol.

Tállai András, a nemzetgazdasági tárca parlamenti és adóügyekért felelős államtitkára a hétvégén Facebook-oldalán közölte, hogy miután egyeztetést folytatott a Mol illetékes képviselőivel, csökkentették az üzemanyag árát választókerületében, Mezőkövesden. Gulyás Gergely Fidesz-frakcióvezető erről keddi sajtótájékoztatóján kijelentette: Tállai András a lehető leghelyesebben járt el, a Fidesz-frakció - csatlakozva a miniszterelnökhöz - egy emberként gratulál neki. A politikus szerint míg a budapesti benzinárak a Mol-kutakon literenként 353-355 forint között alakultak, addig Mezőkövesden 374 forint volt. "Mit csináljon egy egyéni választókerületi képviselő, ha ilyet tapasztal? Nem az a kötelessége a saját választóival szemben, hogy ezt szóvá tegye?" - tette fel a kérdést Gulyás Gergely.

Tállai András után Hollik István is bejelentette, hogy megvizsgálná saját választókörzetében az üzemanyagárakat. A KDNP szóvivője az RTL Klub híradójának mondta el, hogy ha a Dunakanyarban az átlagosnál magasabbak az árak, akkor kezdeményezni fogja, hogy csökkentsék a benzin árát. Manninger Jenő, keszthelyi fideszes képviselő a híradónak azt mondta, az árakat a piac dönti el, így ő nem kér árcsökkentést a Moltól. A szintén fideszes Turi-Kovács Béla szerint az kétségtelen, hogy piacgazdaság van, de azért a haszonszerzésnek kell egy határt szabni.

Erről az egész őrületről itt írtunk nemrég részletesebben.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!