Az állam majdnem 500 e-autóra adott támogatást

2017.11.17. 06:06

437 támogatói okiratot adtak ki, amióta tavaly október végén bevezették a tisztán elektromos meghajtású autók 1,5 millió forintos állami támogatását. - írja a pénteki Világgazdaság az e-Mobi Elektromobilitás Nonprofit Kft.-től kapott adatok alapján.

A jelentkezők mintegy 60 százaléka gazdasági társaság, 30-35 százalék magánszemély, a fennmaradó 5-10 százalékot az egyéni vállalkozók, civil szervezetek, helyi önkormányzatok és költségvetési szervek teszik ki. Az állam összesen 775 millió forintot fizetett ki támogatásként.

A lap összeállításában megszólaló importőrök és kereskedők elismerik a vásárláshoz nyújtott állami támogatás ösztönző hatását, de kritizálják az ezzel kapcsolatos bonyolult és hosszadalmas adminisztrációt. Kritikus pont, hogy az autónkénti 1,5 millió forintos állami támogatást akár két-három hónapig is a kereskedőnek kell megelőlegeznie. A Világgazdaság azonban úgy tudja, hogy a piaci szereplők és az állam között folyamatosan zajlik az egyeztetés, és több finomításra lehet számítani.

(via MTI)  • Tippek
  • Árfolyam