Orbán Viktor öccse kiszállt az egyik családi cégből

2017.11.21. 16:46

Orbán Győző lett a tulajdonosa a Nehéz Kő Kft-nek, miután a miniszterelnök testvére, Orbán Áron kiszállt a cégből – vette észre a G7. 

A Direkt 36 szerint a logisztikával foglalkozó Nehéz Kő 2012-ben vette át egy másik Orbán-cég, a Dolomit Kft. szállítmányozási feladatait, és azóta is szépen növelte árbevételét. A mostani váltás elsőre azért tűnik érdekesnek, mert bár a tulajdonviszonyok családon belül korábban is változtak időről időre, az egyetlen biztos pont éppen Orbán Áron személye volt. Olyannyira, hogy a céget eredetileg Ideális Áron Bt.-nek nevezték el, írja a lap. A változásnak van azért előzménye is: Orbán Győző ügyvezetőként már júliusban visszatért a Nehéz Kő Kft-hez. 

Az idén nagy a mozgás az Orbán-vállalatcsoporton belül. Az egyik, idén 730 millió forintos osztalékot fizető társaságot, a Gánt Kő és Tőzeg Kft.-t szintén a közelmúltban választották ketté. A cég korábban a kormányfő édesanyja, édesapja, és másik testvére tulajdonában volt, de a szétszedés után megmaradó vállalat (ami a Gánt Kő Kft. nevet viseli) kizárólag idősebb Orbán Győzőé lett, míg a vállalatból kiváló Hahót Tőzeg Kft. Orbán Győzőné és ifjabb Orbán Győző kezébe került. Az Orbán-cégek teljesítményéről a Magyar Narancs tavaszi cikke nyomán itt írtunk