A közmédia vezérigazgatója beülhet Schmidt Mária cégébe

2017.11.22. 13:26 Módosítva: 2017.11.22. 13:26

Frissítés: Megszavazták, bekerült.

Vaszily Miklós, a közmédia vezére bekerülhet Schmidt Mária családi ingatlancége, a BIF menedzsmentjébe – értesült a hvg.hu. Az MTVA vezérigazgató igazgatósági tagságáról pár hét múlva döntenek. 

A Budapesti Ingatlan Hasznosítási és Fejlesztési Nyrt. igazgatóságából tavaly nyár végén szorították ki érdekes körülmények között Spéder Zoltánt és Nobilis Kristóf üzletembert (Spéder az erről határozó ülésen maga ellen szavazott). Schmidték így átvették az irányítást a milliárdos részvénytársaság fölött. A család BIF-es hatalomátvételével kapcsolatban a mai napig tart egy választottbírósági eljárás, amit a kisbefektetők szervezete kezdeményezett.

Spéder és Nobilis a részvénycsomagjuktól is megszabadultak, így már tulajdonosként sincsenek jelen a BIF-ben. A kormánynál kegyvesztetté vált ex-FHB-vezér tulajdonrészét egy Horváth László nevű üzletember vásárolta meg, de a papírok jelentősebb részét azóta már tovább is adta. Most pedig kikerült a tőzsde honlapjára egy rendkívüli tájékoztatás arról, hogy lemondott az igazgatótanácsi és audit bizottsági tagságáról, amit a társaság tudomásul is vett – írja a hvg.

Ugyanezen a napon küldték ki a meghívókat a december 22-én tartandó rendkívüli közgyűlésre, ahol Vaszilyt ültetnék Horváth helyére. Ha ez megvalósul, akkor az MTVA vezérigazgatója és operatív vezérigazgató-helyettese egyértelműen kapcsolatban áll majd a Figyelőt megszerző Schmidt Mária érdekeltségébe tartozó, tőzsdei céggel.