Vége a kínai piacot üzemeltető cégnek

2017.11.27. 12:23

Lehúzza a redőnyt a józsefvárosi kínai piacot hosszú ideig üzemeltető cég: elrendelték a Komondor Kereskedelmi és Szolgáltató Kft. felszámolását, írta a 24.hu. A lap ennek apropóján felidézi a józsefvárosi kínai piac viharos történetét.

A területet hivatalosan 1997-től bérelte a MÁV-tól a Komondor Kft., a 2014-ig működő piac a kezdetektől nem csak Szetlik Ferenc biznisze volt: a pavilonokat Novák Tamás vállalkozó húzta fel, az éves forgalom már a kilencvenes évek második felében egymilliárd forint körül mozgott.

Annak idején Tasnádi Péter érdekeltsége végezte az őrzési feladatot. Majd Tasnádiék szerint a Pintér Sándor érdekeltségébe tartozó Preventív Security megkívánta a cége pozícióját. A másik verzió szerint a kínai kereskedőknek lett elegük Tasnádi és Szetlik pénzbehajtási módszereiből, ők keresték meg Pintéréket. Az üzletből végül nem lett semmi, Szetlik 1998 elején meghalt.

A Komondor Kft. pedig Szetlik feleségéé, Pápa Marianne-é, illetve két kiskorú gyermekéé lett. Pápa Marianne Habony Árpádnak a rokona: Szetlik nővére ugyanis Habony anyja, vagyis a kínai piac működtetője Habony nagybátyja volt.

A Komondornak végül az tett be, hogy 2013-ban a Négy Tigris bezárásáról döntöttek. Pápa Marianne 2014 elején megszabadult a cégtől. Az ügyvezetést Bálint György vette át, a bevétel zuhanni kezdett, a felszámolást a cég fizetésképtelensége miatt rendelte el a Fővárosi Törvényszék.