Árpád
-4 °C
8 °C
Index - In English In English Eng

Áprilisra csúszhat a taxis tarifaemelés

2017.12.05. 17:30

Idén csak informális tárgyalások folynak a főváros és a taxisok között, és az Mfor.hu értesülései alapján már nincs esély arra, hogy a januári emelés összejön, így legkorábban csak áprilisban emelkedhetnek Budapesten a taxis tarifák.

IMG 5410
Fotó: Bődey János

A taxisok szerint azért lenne szükség áremelésre, mert 2013 óta nem változott a budapesti taxis hatósági ár.  Metál Zoltán, az Országos Taxis Szövetség elnöke azt mondta, szeretnék, ha a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara a szakmai szervezetekkel és a Városházával közösen egy józan, és a piac számára is elfogadható mértékű tarifaemelést támogatna. Erre azért van szükség, mert a minimálbér-emelések hatására megugrott a kereslet a személyszállítás iránt. "A fokozatosan emelkedő igényeknek viszont csak akkor tudnak megfelelni a taxisok, ha folyamatosan fejlesztik szolgáltatásaikat. Ennek viszont, mint mindennek, ára van" – szögezte le Metál.

A taxisszövetség elnöke szerint további költségnövekedést jelent a taxisok számára a gépjármű biztosítási díjemelések, és a kötelező online pénztárgép üzemeltetési költségek is.

A taxispiacról helyzetéről itt írtunk nemrég bővebben.