Gerzson
-3 °C
9 °C
Index - In English In English Eng

Csapjon le a tolvaj politikusokra, gonosz terroristákra

2017.12.12. 11:12

A pénzmosás lefülelésére, és az egész jelenség nehezebbé tételére keres elvileg embereket épp NAV nyílt pályázaton. Itt megnézheti a kedden kikerült feltételeket, lényegében nem kell hozzá semmi, még felsőfokú végzettség se feltétlenül. És lehet, hogy még valami de erről majd később.

Összesen négy embert keresnek, az egyikük némileg mást fog csinálni, mint a másik három, talán csak ezért pályáztatják őt külön. Ez egy nagyon fontos terület lenne, viszont mintha kissé sietne a NAV a legjobb emberek megtalálásával, összesen nyolc munkanapot adtak meg a jelentkezésre, jövő pénteken be is zárul a lehetőség. 

Játékos forma, rögtön kezdhet is nyomozni

Az első próbát mondjuk már rögtön el is rejtették az elvárt képesítések leírásában. Itt ugyanis nem adják meg pontosan, hogy mit szeretnének, hanem csak:

  • a 396/2012. (XII. 20.) Kormányrendelet 1. melléklet 2. a) pontjában előírt végzettségre,
  • és a Foglalkoztatási Szabályzatról szóló 2092/2016/VEZ szabályzat 1. számú melléklete által előírt dolgokra hivatkoznak.  

Annyit rögtön segíthetünk is, hogy az első feltételt nem nehéz megtalálni. Mondjuk oda is írhatták volna, nem olyan hosszú, lásd a jobb oldali keretes írást. 

Ennyi van a rendeletben

Itt arról van szó, hogy megfelelnek a következők: felsőoktatásban szerzett jogi, gazdaságtudományi, igazgatásszervezői, közigazgatás-szervezői, okleveles közigazgatási menedzseri, okleveles közigazgatási szakértői, informatikai, bűnügyi igazgatási, rendészeti igazgatási (büntetés-végrehajtási, közlekedésrendészeti, közrendvédelmi szakirányok is), nemzetbiztonsági, biztonság- és védelempolitikai szakképzettség, szakirányú továbbképzésben szerzett adó- és vámnyomozó jogi szakokleveles tanácsadói, vagy pénzügyi, adó-, illeték-, vámszaktanácsadói/vámszakértői vagy nemzetközi adó- és vámtanácsadó vagy vámigazgatás-szervezői szakképzettség.

Vagy a felsőoktatásban szerzett szakképzettség, és a könyvelés és adózás szakterületen szerzett legalább emelt szintű szakképesítés.

Sokkal érdekesebb a második feltétel, ahol nem segítenek olyasmivel, hogy mégis mit jelentenek ezek a kódok egymás mellett. Feltehetőleg valami belső szabályzat lehet, mert a tevékenységüket meghatározó jogszabályok közt nem adnak meg ilyesmit.

Persze az is lehet, hogy csak e sorok szerzője nem dolgozott soha az államigazgatásban, pedig a NAV-os VEZ 2092/2016 mindenkinek olyan alap, mint másnak a Garfield képregények. Mindenesetre a szervezeti és működési szabályzataik mellé se tették ki, és honlapon a saját keresőjük se ad ki semmit arra, hogy "2092/2016/VEZ".

Az érdeklődőknek mindenesetre nincs sok idejük levadászni a rejtett feltételt, valószínűleg a legpraktikusabb felhívni az ügyért felelős Ivánkuné Horváth Noémi alezredest. Persze ott lehet, hogy rögtön szerzünk egy rossz pontot azzal, hogy

nem sikerült dekódolni a felhívásukat se. 

Ahogy arra is nagy az esély, hogy a 2092/2016/VEZ-ből megtudható információ egyébként tökéletesen lényegtelen.