A Lidl után a Spar is átvenne néhány CBA-t?

2017.12.13. 16:02

A CBA-fejes Baldauf László további üzleteit adná át a Lidl után a Sparnak, és más CBA-vezetők is gondolkodnak a kiszállásban – értesült a Portfolio. 

Kedden lett biztos, hogy Baldauf a korábbi határozott tagadás ellenére tényleg eladta hét üzletét a Lidlnek, de állítólag itt nem áll meg, a következő nagy vevő a Spar lehet a lap neve elhallgatását kérő forrása szerint. Állítólag Baldauf számos vidéki boltját csomagban szeretné eladni, de a vevői oldalon szívesebben szemezgetnének a boltok között, ugyanis tartanak a gyenge vásárlóerőtől, valamint attól, hogy sokat kellene költeni a boltok felújítására. A Spart is megkérdezték az információ valóságtartalmáról, a cég azonban kikerülte a konkrét választ és csak annyit közölt, továbbra sem zárkózik el akvizícióktól. 

D  YT20151002028
Fotó: Illyés Tibor / MTI

Egy másik forrás szerint más CBA-fejesek is kiszállhatnak a jövőben, de megvárják ezzel a választásokat, mert ez politikailag kényes terület a kiskereskedelem minél nagyobb részét magyar kézben tartani akaró kormány számára. Fodor Attila, a CBA kommunikációs igazgatója azt mondta, nincs szó arról, hogy a vezetőség többi tagja szisztematikusan leépítené érdekeltségeit. Fodor azt is mondta, egyetlen Príma üzlet van, amit Dienes Zoltán, a CBA Felügyelő Bizottságának elnöke bérbe ad, ez az Újhegy Bevásárlóudvarban lévő Príma üzlet. A Portfolio úgy tudja, ezt a boltot az Auchan veszi ki Dienestől.