76 milliót kölcsönzött illegálisan egy kecskeméti ügyvéd

2017.12.15. 11:26

Vádat emeltek egy kecskeméti ügyvéddel szemben, aki az ügyészség szerint 11 éven keresztül 76 millió forint értékben jogosulatlanul nyújtott pénzkölcsönöket magánszemélyek és gazdasági társaságok részére – közölte a szegedi ügyészség.

A férfi 2003 és 2014 között összesen 22 ügyletet bonyolított le, 250 ezer forinttól 10 millió forintig lehetett tőle kölcsönt felvenni, melynek visszafizetésére egytől hat hónapot hagyott. Ha viszont valaki nem tudta visszafizetni a hitelt, az eredeti 15-25 százalékos kamatot akár duplájára emelte. A kölcsön felvételéhez szükség volt kezesekre, illetve az ügyvéd gépjárműveket és ingatlanokat is elfogadott fedezetként.

Az ügyvéd illegális tevékenysége három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető, mivel a rendszeresen történő pénzkölcsönzéshez, amennyiben nyereség érdekében történik, hatósági engedély szükséges, amellyel a vádlott nem rendelkezett. A Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség  a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést és pénzbüntetés kiszabását kezdeményezett.

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Eladnék
  • Biztosítás