Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Rekordmagasságokba emelkedtek az amerikai tőzsdeindexek

2017.12.15. 23:09

Történelmi magasságokban zárt pénteken a három legfontosabb tőzsdeindex, miután kiderült, a Kongresszus valószínűleg elfogadja a vállalati adó csökkentéséről szóló törvényjavaslatot – írja a Reuters.

Péntek délután két olyan republikánus szenátor is beállt a javaslat mögé, akik korábban kritizálták azt, így jelenleg úgy tűnik, jövő héten meg is szavazhatják azt. A javaslat értelmében 35 százalékról 20 százalékra csökkenne a vállalati adókulcs, néhány befektető pedig úgy véli, a cégek a megtakarított összeget a részvényesek kifizetéseibe tolják majd bele.

Sokat jelent a részvényesek számára. Valószínűleg meg fog nőni a részvények visszavásárlásának száma, sőt osztalék kifizetésekre is lehet számítani.

– mondta egy szakember, hozzátéve azt is, hogy nagy az összefüggés a részvények árfolyama és a fogyasztók magabiztossága és kiadási hajlandósága között.

A három legfontosabb tőzsdeindex árfolyama a következőképpen alakult:

  • Dow Jones:  24 651,15, +142,49, (+0,58%)
  • S&P 500: 2675,63, +23,62, (+0,89%)
  • Nasdaq Composite: 6936,58, +80,06, (+1,17%)