21,5 milliárdos munkán dolgozhat a Mészáros és Mészáros Kft.

2017.12.18. 08:01 Módosítva: 2017.12.18. 08:01

A napokban újabb többmilliárdos uniós közbeszerzést nyert el cége, a Mészáros és Mészáros Kft – vette észre a Magyar Nemzet. A közbeszerzési adatbázisban található szerződés szerint a felcsúti polgármester cége a Kötiviép'B Kft.-vel közösen nettó 21,5 milliárd forintért rehabilitálja a Mosoni-Duna torkolati szakaszát.

A nyertesek amellett, hogy az egyik csatornaágat áthelyezik, kikotorják a medret, hajózsilipeket alakítanak ki, egy kiszolgáló építményt is felhúznak, Torda szigetére árvízvédelmi gátat építenek, valamint szinte az egész partszakaszt feltöltik.

A beruházás kivitelezésére még két cég jelentkezett, de azt az értékelőlapok szerint az A-Híd és a Szabadics Közmű is több pénzért vállalta volna. Utóbbiak azért is kaptak kevesebb pontot, mert nem alkalmaznak annyi vízügyes szakembert, mint a győztes konzorcium. Az eredeti kiírás szerint a projekt 41 hónapig fog tartani, így 2021 nyarára kell elkészülnie.

Vízügyi vonalon nagyon tarol mostanábn a felcsúti polgármester, a Mészáros és Mészáros Kft. a gyanús, 420 milliárdos víziközmű-megatender keretében szinte az egész Észak-Magyarország régiót felújíthatja, és a zászlóshajócég nemrég nyert konzorciumban két beruházást összesen több mint 13 milliárd forint értékben szennyvíztisztító építésére, valamint árvízvédelmi munkák kivitelezésére.