Összekötötte Debrecent és Moszkvát a Wizz Air

2017.12.18. 11:37

Hétfőn elrepült Debrecenből a Wizz Air újabb moszkvai járata, írja az MTI. A Wizz Air a Malév csődje után elég gyorsan megkapta a cég értékes oroszországi berepülési lehetőségét is, Budapestről 2013 óta lehet velük repülni Moszkvába. Most pedig már Debrecenből is lehet majd.  

Persze várhatóan nem a magyarok akarnak Debrecenből tömegesen Moszkvába kirándulni, inkább az EU-ba utazó orosz turisták lehetnek többen, akiknek így eggyel több opciójuk lesz. Az első gép leszállását mindenesetre ünnepséggel köszöntötték. Vaszilij Alekszandrov, a vnukovói reptér vezérigazgatója a leírás szerint arról beszélt, hogy szerinte Debrecen iránt nagy az érdeklődés Oroszországban, például a környék termálfürdői miatt. És bízik benne, hogy majd sokan fogják használni ezt a járatot.

Szép feladat is lesz ezt az érdeklődést az eddigieknél jobban meglovagolni, mert a KSH szerintturisztikai régiónként vizsgálva eddig a hozzánk látogató oroszok négyötödét főleg Budapest és környéke érdekelte eddig. 

Balla János a moszkvai nagykövetünk is ott volt, aki arról beszélt, hogy idén 50 ezer orosz váltott magyar turistavízumot, a WizzAir Budapest és Moszkva közt közlekedő gépei pedig "telítettek, ami szemléletes mutatója a megnövekedett oroszországi érdeklődésnek." Szerinte Magyarországot azért szeretik az oroszok, mert olcsó, stabil és biztonságos. 

Vnukovóról Debrecenbe az első utas egy Valerij Szurzsenkó nevű férfi volt, aki ajándékokat kapott ennek örömére a reptértől és a nagykövetségünktől.  A  Nyizsnyij Novogorod-i fiatalember bevallotta, hogy két ok miatt döntött emellett a járat mellett: mert olcsó volt a jegy és a gép olyan helyre ment, ahova is ő akart menni. Azaz hivatalosabban: "a vonzó jegyárai és az úti céljai miatt döntött a Wizz Air mellett."

A Ryanair közben azt jelentette be, hogy Szalonikibe indítanak járatot Budapestről, írja a HVG. A hír szerint jövő júliustól indulnak, heti kétszer lehet majd velük közvetlenül eljutni Szalonikibe.