Csehországon keresztül vett vasútcéget Mészáros Lőrinc veje

2017.12.20. 08:05

Homlok Zsolt a nyáron vette feleségül Magyarország leggyorsabban gazdagodó oligarchájának Ágnes nevű lányát, a múlt héten pedig Mészáros Lőrinc másik lánya, Beatrix mellett bukkant fel cégvezetőként a felcsúti polgármester legújabb vasútépítő cégénél, az RM Internationalnél. Most pedig a 24.hu azt írja, hogy Homlok egy másik magyar vasúti cégben is feltűnt, bár egy kis cseh kitérővel.

A kérdéses cég a Vasútvillamosító Kft., amely felsővezeték-építéssel foglalkozik, évente úgy 3-4 milliárd forintos bevétele van, és alig van versenytársa a magyar piacon. A tulajdonosai között nem látszik Mészáros legújabb rokona, viszont 76 százalékos tulajdonos egy Rafinanz Promotion s.r.o. nevű, prágai cég,amely még tavaly januárban szállt be a magyar vállalatba. Ennek a cégnek pedig július óta 75 százalékos tulajdonosa Homlok Zsolt András, aki egy felcsúti címet adott meg a cseh cégnyilvántartásban.

Homloknak nem új terep a vasútfejlesztés, tavaly őszig a Swietelsky Vasúttechnika Kft. ügyvezetője volt. Hogy a Mészáros-birodalomnak pontosan milyen tervei vannak ezen a piacon, nem tudni, de az biztos, hogy a kormány sok pénzt fog kiosztani erre a feladatra: jövőre 4000 milliárd forintot szánnak majd vasútfejlesztésekre, nem is beszélve a kínai hitelből felújítani tervezett gigaprojektről, a Budapest–Belgrád-vasútvonalról.

Nem ez az első alkalom, hogy cseh segítséggel bővül a felcsúti polgármester céghálója. A Mátrai Erőmű Zrt.-ben a szintén cseh Energeticky Prumyslovy Holdinggal társulva lett tulaj Mészáros vállalata, az Opus.