Ferencváros szerződést bont a botrányos parkolócéggel

2017.12.22. 07:41

Bácskai János ferencvárosi polgármester a sajtónyomásra hivatkozva arra kérte a képviselőtestületet, hogy bontsanak szerződést FER-PARK 2010 kft.-vel, írta a 444.

Csárdy Antal, az LMP-ből, az utóbbi három évben Baranyi Krisztina az Együttből, évek óta figyelmeztetnek, hogy gondok vannak a IX. kerületi parkolási rendszerrel. Például hogy azokból a százmilliókból, amiket befizettek az autósok, alig került valami az önkormányzathoz. Egyes automaták sorszám nélküli jegyeket adnak ki. A parkolási cég mögötti tulajdonosi láncolat legvégén pedig Borsi Imre áll, aki jelenleg is vádlott, a Centrum Paroklási-ügyben.

A fideszes többség a vizsgálattól elzárkózott, és igyekeztek az ügyet a szőnyeg alá söpörni, de aztán sajtónyomásra hivatkozva végül a városvezetés mégis kezdeményezte, hogy bontsák fel a szerződést a FER-PARK 2010-zel és írjanak ki új pályázatot.

Érdemes megnézni a 444 videóját arról, hogyan reagál a fideszes polgármester a kiadott jegyek problémájára. Bácskai szerint nincs is szükség sorszámra egy kiadott jegyen, ráadásul a cég működését maga a cég vizsgálta, és nem talált semmi problémát. Bácskai szerint ez így rendben is van: