Karácsony alatt is szenvedett a Bitcoin

2017.12.25. 10:07

Nem igazán tudta összeszedni magát a Bitcoin árfolyama a karácsony előtti zuhanása után sem: a kriptovaluta árfolyama hétfő reggel 14 200 dollár körül járt, ami erősödést jelent a múlt pénteki 10 775 dolláros mélyponthoz képest, de még mindig messze van a 19 666 dolláros csúcstól, ahol az árfolyam december 17-én, a zuhanás előtt járt - írja a Financial Times.

bitcoin.png

A kriptovaluta pénteken hirtelen nagyjából 30 százalékot esett, magával húzva a többi kriptopénz, például az Ethereum, a Botcoin Cash, vagy a Litecoin árfolyamát is. A Bitcoin szombatra 16 ezer dollárig erősödött, aztán vasárnap újra 14 ezer dollár alá esett.

Az esésre nincs igazán jó magyarázat és sokan tartanak tőle, hogy egy klasszikus piaci buborékról van szó a kriptopénzek esetében, ahol az árfolyam erősödését már csak kizárólag a befektetők hite, és nem reális piaci folyamatok okozzák. 

Az ilyen nagy mértékű árfolyam-ingadozás egyébként elég gyakori a kriptovalutáknál, de az azért mindenképpen elég gyanús, hogy amikor múlt héten egy kisebb tőzsdei szereplő, az üdítőgyártó Long Island Iced Tea Corp  Long Blockchain Corpra változtatta a nevét, a cég papírjainak árfolyama hirtelen 500 százalékkal ugrott meg. Arról, hogy mi ez az egész kriptopénzőrület, ebben a cikkben írtunk részletesebben.