Ödön
1 °C
11 °C

Hamisított Legót vettek többen karácsonykor a Tescóban

2017.12.26. 12:39 Módosítva: 2017-12-26 18:15:20

Pár szülőnek és gyereknek eléggé hazavágták a karácsonyát, miután kiderült, hogy olyan Lego-játékot vettek, amelyekben nem a csomagoláson szereplő játék, hanem kínai hamisítványok voltak. Először Tordai József írta Facebookon, hogy a gyermekének vásárolt Technic-legó helyett ócska játékkockát és újságpapírt kapott.

József december 8-án vásárolta a Camponában található Tescóban ezt a távirányítós Technics-legót, ami 28-30 ezer forintba került, de akciósan le volt értékelve a felére. Megkeresésünkre elmondta, hogy kifejezetten ezért a játékért utazta be az összes boltot, szupermarketet, hogy végül megtalálja azt, amire kisfia leginkább vágyott. Később azonban a fa alatt derült csak ki, hogy a drága játék helyett aldis reklámújság és valószínűleg kínai hamisítvány legókockák voltak csak a csomagolásban. "Nem is az érdekel, hogy átvertek, hanem, hogy a kisfiam elsírta magát karácsonykor" - mondta nekünk a telefonba, majd hozzátette, hogy a poszt óta megkeresték többen is, és végül a kisfiú megkapta ugyanezt a típusú Legót egy jóakarótól.

A férfi bejegyzése alatt azóta még ketten jelezték, hogy hasonlóan jártak, egyikük a csepeli, másikuk a váci úti Tescóban vett kicserélt Legót. A közös mindhárom esetben, hogy drága Technic-típusú legókról van szó, és mindhármat egy Tescóban vásárolták.

A megkárosított férfi odáig ment, hogy kiderítette, az eredeti 810 helyett csak 706 gramm a doboz, amit vásárolt, és egy szakértő ezt a csalást "kekszezésnek" hívta, ugyanis régebben is csináltak hasonlókat, csak akkor újság és hamisított játék helyett keksszel pótolták az ellopott játékokat.

A szülők azt tervezik, hogy holnap együtt bemenek a központi Tescóba panaszt tenni, bár József szerint elég valószínű, hogy a kicserélésért felelősöket nem a nyíregyházi Lego-gyárnál kell keresni, ugyanis a csomagolásban talált reklámújságok budapestiek.

A Tesco azt reagálta a hírre, hogy „ezúton is elnézést kérünk az érintett vásárlóktól. A holnapi napon haladéktalanul megkezdjük az eset kivizsgálását. Az érintett vásárlókat természetesen kártalanítjuk. A többi kérdésével kapcsolatban holnapig kérném a türelmét."

A LEGO Magyarország azt közölte az Indexszel, hogy azonnali kivizsgálást kezdeményeztek az ügyben. "A LEGO gyáraiból csak a szigorú biztonsági előírásoknak megfelelő, kifogástalan termékek kerülhetnek kereskedelmi forgalomba. A LEGO Csoport mindent megtesz annak érdekében, hogy vásárlói a megszokott magas minőségű LEGO termékeket kapják" - írták.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?