Tekla
11 °C
16 °C
Index - In English In English Eng

Focicsapatról van elnevezve a legfinomabb gyerekpezsgő

2017.12.28. 09:40 Módosítva: 2017.12.28. 09:43

Az ünnepek alkalmából a Nébih Szupermenta terméktesztjének keretében megvizsgálta az ilyentájt népszerű gyerekpezsgők minőségét – közölte a hatóság honlapján. Az eredmények azt mutatják, az alkoholmentes italok, gyerekpezsgők, habzóitalok minden tekintetben megfeleltek a jogszabályok által meghatározott határértékeknek, a címkén és a gyártmánylapban leírtaknak.

A Nébih 9 almalé alapú alkoholmentes szénsavas italt, 2 szőlőlé alapú terméket, valamint 2 alkoholmentes, borból készült habzó italt ellenőrzött. A laboratóriumban a színezék, cukor- és édesítőszer-tartalmat, a habzó italoknál pedig a tényleges alkoholtartalmat vizsgálták, és ellenőrizték, hogy a termékek jelölése megfelel-e a jogszabályoknak.

A jelöléseknél kisebb hiányosságokat találtak csak, például a "pezsgőital" megnevezés használatát. A kisebb hibák miatt 6 terméknél a Nébih hatósági eljárást indított, a felelős vállalkozások figyelmeztetésben részesülnek.

A Szupermenta termékteszteken a termékeket laikus és szakértő kóstolók egy csoportja rangsorolta különböző vásárlói szempontok szerint. Az italok színének, tisztaságának, gyöngyözésének, ízének és összbenyomásának alapján az almalé alapú alkoholmentes italok között első helyen az FCBarcelona Party Drink végzett. Második lett az Aldi Pezsgőital, míg harmadik a Zoo Party Alma.

A Nébih-ellenérzéseknek ezzel nincs még vége idén, december 1. és 31. között a hivatal szakemberei főként a nyers húsokat, a virsliket és más húskészítményeket, az alkoholos italokat, valamint édességeket, például az üreges csokoládékat és a szaloncukrokat ellenőrzik - mondta csütörtökön Pleva György, Nébih élelmiszer és takarmánybiztonsági igazgatója az M1-en.