Botond, Mózes
EUR 388,31 Ft
USD 372,72 Ft
12 °C
29 °C

Fellebbez a Paks II.-ből kizárt orosz cég

2018.01.02. 09:23

Kifogást nyújtott be az orosz Szilovije Masini a Roszatom fellebbviteli bizottságánál, amiért műszaki okokra hivatkozva kizárták Paks II. egyik legnagyobb tenderéből – írja a Magyar Nemzet a Roszatom közbeszerzési oldalára hivatkozva. 

Az ügy háttere, hogy az orosz atomóriás a GE Hungary Kft. nettó 793,8 millió eurós (248,12 milliárd forint) ajánlatát fogadta el, miután kizárta az orosz versenytársat. A Roszatom szeptember óta hétszer halasztotta el a döntést arról, melyik cég szállíthatja az új blokkokba az áramfejlesztő turbinákat, de sejteni lehetett, hogy a GE lesz a befutó, ugyanis a Roszatom fővállalkozásában épülő első török atomerőmű turbinaegységeit is ők szállítják. 

Az áramfejlesztő turbinára pályázó szentpétervári cég panaszát január 19-ig kell elbírálni. 

A Meta továbbra is korlátozza az Index Facebook elérését, így hiába követ minket, híreink nem követik Önt. Facebook-videón mutatjuk, mi lehet ennek az egyik ellenszere, de ha első kézből akar értesülni a legfontosabb hírekről, töltse le az applikációnkat az App Store-ból vagy a Google Playből, illetve kövesse Twitter-csatornánkat!  • Vennék
  • Hírek