Jolán
2 °C
4 °C

Bezár a Csíki Sör tulajdonosának belvárosi boltja

2018.01.03. 10:16

Az Aulich utcai Székely Bolt Facebook-bejegyzésben tudatta vásárlóival, hogy bezárja kapuit. A posztban nem indokolták a döntést, csak annyit közöltek, hogy végleg bezárnak, és megköszönték a vásárlóknak az eddigi bizalmat. 

A bolt tulajdonosa Lénárd András, az Igazi Csíki Sör (illetve újabban Igazi Tiltott Sör) mögött álló vállalkozó, akiről a szerda reggel írta meg a Magyar Nemzet, hogy az USA-ban embercsempészet miatt körözik. A lap szerint a férfi 16 évvel ezelőtti ügye azóta is függőben van, mivel óvadék lerakása után az ítélet előtt elhagyta az országot. 

A Székely Boltot az egyedül Lénárd András tulajdonában álló, 2015-ben alapított New Milford Development Kft. üzemelteti, amely a céginformációs rendszer szerint rendben működik, tavaly 72,9 millió forintos árbevétel mellett -18,4 millió forintos eredménnyel zárt. Kerestük Lénárdot a bolt bezárásának ügyében, de egyelőre nem tudtuk elérni. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?