Pandora, Gabriella
-3 °C
3 °C

Felszámolás alá kerül az Alexandra.hu Kft.

2018.01.08. 12:25

November végén a bíróság kimondta a fizetésképtelenséget, így felszámolás alá került az Alexandra.hu Kft., a Matyi Dezső által létrehozott cégcsoport online kereskedő cég – írja a 24.hu.

A cég felszámolását követően az Alexandra nem tűnt el a piacról, az Alexandra.hu a könyvkereskedelemben az egyik legforgalmasabbnak számító karácsony előtti időszakban is üzemelt, de már új tulaj, a Bookangel Kft. üzemeltette.

A szegedi székhelyű cég tavaly vette át a holnap üzemeltetését. A Bookangel a Könyvmolyképző Kiadó Kft. testvércége, mindkettő Katona Ildikó érdekeltsége. A cég az Alexandra terjesztői hálózatának összeomlásakor több egykori Alexandra bolt működtetését is átvette.

A lap rákérdezett Katona Ildikónál, hogy a felszámolás okoz-e bármilyen fennakadást az Alexandra webáruház működésében, de Katona a megkeresésre nem reagált.

Az egykori Alexandra-birodalomhoz tartozó Alexandra Editio Zeneműkiadó Kft., valamint az Alexandra Antikvár Könyvkereskedelmi Kft. is felszámolás alá került nemrég. Mind a zeneműkiadónak, mind pedig az antikvár cégnek jogutód nélküli megszüntetés lett a sorsa, tavaly októberben kezdődött meg a végelszámolásuk, de nemrég már a felszámolás is elindult.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?