Felszámolás alá kerül az Alexandra.hu Kft.

2018.01.08. 12:25

November végén a bíróság kimondta a fizetésképtelenséget, így felszámolás alá került az Alexandra.hu Kft., a Matyi Dezső által létrehozott cégcsoport online kereskedő cég – írja a 24.hu.

A cég felszámolását követően az Alexandra nem tűnt el a piacról, az Alexandra.hu a könyvkereskedelemben az egyik legforgalmasabbnak számító karácsony előtti időszakban is üzemelt, de már új tulaj, a Bookangel Kft. üzemeltette.

A szegedi székhelyű cég tavaly vette át a holnap üzemeltetését. A Bookangel a Könyvmolyképző Kiadó Kft. testvércége, mindkettő Katona Ildikó érdekeltsége. A cég az Alexandra terjesztői hálózatának összeomlásakor több egykori Alexandra bolt működtetését is átvette.

A lap rákérdezett Katona Ildikónál, hogy a felszámolás okoz-e bármilyen fennakadást az Alexandra webáruház működésében, de Katona a megkeresésre nem reagált.

Az egykori Alexandra-birodalomhoz tartozó Alexandra Editio Zeneműkiadó Kft., valamint az Alexandra Antikvár Könyvkereskedelmi Kft. is felszámolás alá került nemrég. Mind a zeneműkiadónak, mind pedig az antikvár cégnek jogutód nélküli megszüntetés lett a sorsa, tavaly októberben kezdődött meg a végelszámolásuk, de nemrég már a felszámolás is elindult.