Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A legmenőbb majom a dzsungelben: rasszizmussal vádolják a H&M-et

2018.01.08. 14:11

"A legmenőbb majom a dzsungelben" – ezzel a felirattal dobott piacra egy új pulóvert a H&M, amivel nem is lett volna semmi baj, viszont az új kollekciót bemutató fotókon egy fekete kisgyerek hordja a pulóvert, amiből a közösségi médiában hatalmas felháborodás lett, egyesek konkrétan a svéd cég bojkottját kezdték el megszervezni.

5a53262a1c0000220068f1c8.png
Fotó: h&m

Egyeseket az is felbosszantotta, hogy a kollekció egy másik ruhadarabját egy fehér gyerek hordja a fotókon, erre a pulóverre az van írva, hogy „túlélésszakértő”. A svéd multi reklámja a legtöbb hozzászóló szerint rasszista és érzékelten, de voltak, akik szerint csak egy apró hibáról van szó, mások szerint pedig nincs is semmi baj az egésszel. „Én csak egy aranyos fekete kissrácot látok, akinek az van írva a pulóverére, hogy a »a legmenőbb majom a dzsungelben«, ezen kívül nem látok semmit" – írta egy kommentelő.

A cég a Huffington Post megkeresésére nem kommentálta az ügyet.