Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A paksi dolgozóknak összesen 60 órájuk lesz az orosz szaknyelv elsajátítására

2018.01.10. 11:04

A paksi atomerőmű munkatársait hat csoportban, összesen 60 órában fogják tanítani orosz nyelvre – írja az Mno.hu a közbeszerzési adatbázis alapján. A nyelvoktatásra a paksi bővítés miatt van szükség, hiszen az új blokkok építkezésén sok orosz szakember dolgozik majd.

A tanfolyam célja nukleáris, erőmű-gépészeti, környezetvédelmi, nukleáris biztonsági, villamosenergia-termelési, sugárvédelmi, vegyészeti, irányítástechnikai és üzemeltetési szakszavak elsajátítása és alkalmazása, ugyanakkor a kiírás szerint a cél az, hogy a résztvevők A1–A2, vagyis alapszintre jussanak el a nyelvi képzés során, ez körülbelül a betűk ismeretét, valamint a megszólalni képes szintet jelenti.

A lapnak nyilatkozó nyelvtanár szerint esélytelen, hogy ennyi idő alatt el lehessen sajátítani a szaknyelvet. A nyelvoktatást a Külkereskedelmi Oktatási és Továbbképző Központ Oktatási Központ Kft. (KOTK) és a Dover Nyelvi Centrum Oktatási és Szolgáltató Kft. fogja végezni, de a két cég közül csak a Dovernél van orosz nyelvtanár.

Dohár Péter a Dover Nyelviskola igazgatója cikkünk megjelenése után annyit fűzött hozzá az Mno.hu cikkéhez, hogy orosz nyelvből nem szaknyelvi képzésről szólt a pályázat, hanem általános, nagyrészt kezdő képzések megtartásáról, a cikkben említett szaknyelvek pedig angolból lesznek.