Gyöngyi
5 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

14%-ot zuhant a bitcoin árfolyama

2018.01.11. 14:20

14 százalékot esett a bitcoin árfolyama csütörtökön miután a dél-koreai igazságügyi miniszter bejelentette, hogy a kormány a kriptovaluta kereskedelmének tiltó törvénytervezetet készít elő - írja a Financial Times.

Dél-Korea a kriptovaluták egyik legnagyobb központja,  a világ összes bitcoin-tranzakciójának egyötödét ott bonyolítják le.  Dél-Koreában nemrég komolyan aggódni kezdtek a pénzmosás, az ármanipuláció és más pénzügyi csalások miatt, ezeket akarják megakadályozni. Az országban a pénzügyi cégeknek már megtiltották a Bitcoin vagy más kriptovaluták használatát.

Park Sang-ki bejelentése után 13000 dollár környékére zuhant a luxemburgi kriptovaluta tőzsdén, a Bitstampen.

Forrás: coinmarketcap.com
Forrás: coinmarketcap.com

A miniszter elmondta, hogy a kormány a  pénzügyi szabályozó hatósággal és a pénzügyminisztériummal folytatott egyeztetések után döntött a bitcoin betiltása mellett. Szerdán a dél-koreai adóhivatal emberei razziát tartottak több tőzsdén is adóelkerülése gyanúja miatt.

Dél-Koreában akkora kereslet volt a bitcoinra, hogy a helyi kereskedők a nemzetközi átlagnál akár negyven százalékkal magasabb összeget is el tudtak kérni a bitcoinért. A bitcoint betiltó törvénynek ugyanakkor még át kellene mennie a dél-koreai parlamenten is, így még eltarthat egy ideig mire a tiltás életbe lép.

Arról, hogy mi ez az egész kriptopénzőrület,  ebben a cikkben írtunk  részletesebben.