26,3 milliárdos tendert húzott be Mészáros Lőrinc üzlettársa

2018.01.12. 12:30

A Szíjj László érdekeltségébe tartozó Duna Aszfalt az eredetileg becsült árnál 3 milliárd forinttal drágábban, 26,3 milliárd forintért építheti az M4 gyorsforgalmi út Cegléd-Abony közötti szakaszát és a kapcsolódó létesítményeit – írja az Mno.hupénteki uniós közbeszerzési értesítőre hivatkozva.

Az út kétszer két sávos és 17,6 kilométeres lesz. A cég alvállalkozója az a Hódút Kft. lesz, ami a Mészáros Lőrinc felcsúti polgármester cégével üzletelő Varga Károly érdekeltsége. A Duna Aszfalt a pénteki közbeszerzési értesítő szerint egy másik tendert is nyert, ez alapján Érden majdnem 629 millió forint értékben újíthatnak fel egy utat.

Szíjj László és Varga Károl gyerekkori barátok, akik együtt alapították az „ új Közgép”-ként emlegetett Duna Aszfaltot. Szíjj és Varga közösen jutott a tiszakécskei játszótérről a száz leggazdagabb magyar listájára, előző a 26., utóbbi a 27. helyre, (egyelőre) mindketten megelőzve a 31. helyen lévő Mészáros Lőrincet.

A tiszakécskei központú, de már leginkább Budapestről irányított Duna Aszfalt mellett nem sok cég tud labdába rúgni a mélyépítési pályázatoknál: a cég már 2014-ben lekörözte a Közgépet az elnyert közbeszerzési pénzek terén, idén eddig már 153 milliárd forintnyi uniós pénzt nyert.

A Duna Aszfalt és a páros többi építőipari cége, mint a Vakond Kft. vagy a Hódút Kft.,sok közbeszerzésen együtt indul Mészáros cégeivel, az ismeretségük a Duna Aszfalt szóvivője szerint csak szakmai, a cégről készült portrénk forrásai viszont azt mondták, hogy különösen Szíjj és Mészáros között nagyon jó a kapcsolat.  • Tippek
  • Árfolyam