Hedvig
7 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Seszták Miklóshoz köthető kör vette meg az államtól az Erzsébet szállót

2018.01.15. 10:01

Kicsit több mint egymilliárd forintért megszabadult a magyar állam a nyíregyházi Erzsébet szállótól,  az új tulajdonos pedig egy Seszták Miklós fejlesztési miniszterhez köthető üzleti kör lett - írja a Magyar Nemzet. Az Erzsébet szállótól hat másik ingatlannal együtt szabadult meg a Magyar Nemzeti Vagyonkezelő, amelyek korábban mind az állami üdültetéseket szervező Erzsébet program részeként működtek. A szállodákat 2016 decemberében zárták be, a nyíregyházi Erzsébet szállót pedig 2017 július 20-án tartott árverésen eladták 1,027 milliárd forintért. 

A vevő egy bizonyos Kelet-Rest Turisztikai Kft. volt, amely viszont a vásárlás előtt nem nagyon mutatott gazdasági aktivitást, a Magyar Nemzet szerint nemhogy egymilliárdos vagyona nem volt, amiből szállókat vásárolhasson, de alkalmazottja se nagyon, az árbevétele pedig 2016-ban 1,2 millió forint volt. Egy héttel az árverés előtt viszont többségi tulajdonos lett a cégben Mikucza László Zsolt, a budapesti MHM Product Építőipari Kft. tulajdonosa. 

Az Erzsébet Szálló
Az Erzsébet Szálló
Fotó: erzsebetprogram.hu

Mikucza László Zsoltnak több érdekeltsége van Nyíregyházán, ahogy testvérének, Mikucza Tamásnak és volt felesége, Mikucza-Horváth Ágnesnek is, hozzájuk kötődik például az ezer lakásos Damjanich Lakópark projekt, ami gyakorlatilag egy új városrészt húzott fel közel Nyíregyháza központjához. A Mikucza-család emellett Kisvárdán, Seszták Miklós fejlesztési miniszter városában is elég aktív. A Mikucza-Horváth Ágnes tulajdonában lévő Nyír-Komplett Kft. újította fel például Kisvárda polgármesteri hivatalát, könyvtárát, térkövezte le a sétáló utcát és épített konferenciaközpontot a városnak. És a lap szerint Mikuczáékhoz kötődik a kisvárdai Lesz Feszt, ahol olyan zenekarok lépnek fel nyaranta, mint a Tankcsapda vagy Emir Kusturica, és olyan cégek szponzorálnak, mint a MOL, az OTP vagy a Szerencsejáték Zrt. 

A Magyar Nemzet szerint az Erzsébet-szálló elég jó vétel, az ugyanis nagyon jó helyen van, a Sóstó mellett egy tölgyerdőben, ráadásul 2005-ben teljesen felújították, így jó állapotban is van.