László
21 °C
35 °C
Index - In English In English Eng

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Főleg EU-s pénzből gazdagodnak Mészáros Lőrinc cégei

2018.01.15. 12:53

Érdekes elemzést végzett az Átlátszó.hu a Mészáros Lőrinc és családja tulajdonában lévő cégek közbeszerzéseiről, amelyből kiderült, hogy túlnyomó többségben uniós pénzből gazdagodnak ezek a cégek. 

Ugyan Mészárosnak már több mint 200 cége van, közbeszerzésen csak kilenc nyert 2010 és 2017 között. Ezek a cégek viszont összesen  476 milliárd forint értékben nyertek el közbeszerzéseket, ezeknek pedig 

83 százalékát, összesen nettó 396 milliárd forintot uniós pályázatokból fizették. 

Az Átlátszó szerint ennek tudatában elég érdekes, hogy Mészáros Lőrinc barátja, Orbán Viktor miniszterelnök egyrészt állandóan az EU ellen kampányol, másrészt azt hangsúlyozza, ahol csak tudja, hogy nem az uniós források miatt nő a magyar gazdaság. 

A portál azt is kimutatta a közbeszerzések adataiból, hogy abból a 83 közbeszerzésből, amelyet Mészáros cégei elnyertek, 48 volt csak nyílt pályázat, vagyis olyan, amelyen a felcsúti polgármester cégeinek másokkal kellett versenyeznie. 

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!