Ödön
1 °C
11 °C

Bejött Trump keménykedése, 38 milliárd dollár adót fizet az Apple

2018.01.17. 22:50

Bejött Donald Trump amerikai elnök keménykedése, az Apple ugyanis az új amerikai adójogszabályokra reagálva bejelentette, hogy 38 milliárd dollár adót fog fizetni a tengerentúli készpénzének hazahozataláért, írja a Reuters. 

Donald Trump korábban többször is kritizálta az Apple-t, hogy a cégóriás nem tesz eleget az amerikai gazdaságért. Úgy néz ki, hogy az elnök szavai (vagy inkább adószabályai) hatottak a technológiai vállalatra, mert a következő 5 évben 350 milliárd dollárral járulna hozzá az amerikai gazdaság teljesítményéhez, és ebben még nincsen benne az adófizetés. 

Az Apple hazaviszi a külföldi készpénzállományának (250 milliárd dollár) nagy részét, ami után 38 milliárd dollárnyi adót fizet. A következő 5 évben 30 milliárd dollárt költ beruházásra az Apple, aminek része egy új kampusz, létrehoz  20 ezer új munkahelyet,10 milliárd dollárt pedig az amerikai adatközpontjára költenek.

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?