Horrorház, sárkányváros, egzotikus szegénynegyed: mozis élményparkot terveznek Kisvárdára

2018.01.17. 23:57

Mozis élményparkot húznának fel Kisvárdán Cinemaqua néven, írta az mfor.hu egy közbeszerzési felhívásra hivatkozva. Seszták Miklós városát eddig sem lehetett azzal vádolni, hogy nem mernek elég nagyban gondolkodni, ha fejlesztésekről van szó, a 16 ezres település azonban most tovább emeli lécet: a mozipark elég grandiózus lesz.

Legalábbis az előzetes leírás alapján. Lesz benne filmes főutcai díszletek felhasználásával kialakított fogadótér, múzeum, panoptikum, sárkányváros, vadnyugati udvar víztoronnyal, aranymosó bányával, bármi is legyen az. De lesz hercegnő-vár gyermekfoglalkozásokkal, fordított ház, kacsalábon forgó ház. Készül egy lovagi játékokra alkalmas fantáziahelyszín, egy kalózváros, horror ház, szellem kastély, Mad Max gokartpálya és még rengeteg minden.

cine

Lesz például egy "Twist Oliver és a tolvajok utcája" nevű helyszín, ami talán a legkevesebb fejlesztést igényli majd. Ez ugyanis "egy kicsit lerobbant utcai hangulatokat, a szegénynegyedek egzotikus de közbiztonság mentes hangulatát tükrözi."

A lap látványterveket is közölt a tervezett épületekről.