Mészáros Lőrinc gyerekei nyertek egy 1,2 milliárdos közbeszerzést

2018.01.21. 14:35

"Tovább haladnak a sikerpapa nyomdokain Mészáros Lőrinc gyerekei. Beatrix, Ágnes és az ifjabbik Lőrinc cége, a Fejér-B.Á.L. Zrt. lett a befutó ugyanis a Testnevelési Egyetem új központjának felhúzásáért kiírt versenyen" - írja az Mfor.hu.

A Testnevelési Egyetem új központja Velencén lesz, az összterület 3180 négyzetméter, az oktatóépületben 28 szobát és több oktatótermet kell majd felújítani. Emellett ki kell alakítani több irodát és apartmant is. "Kell még 500 négyzetméternyi tetőfelületre napelem, lépcsőház-építés és -felújítás, új parkoló, új homlokzati szigetelés, az épületgépészet kiépítése, és még bontási feladatok is várnak a nyertes párosra" - írják.

A közbeszerzési adatbázisból kiderül, hogy a nyílt közbeszerzésen ajánlatot tett a Laterex Építő Zrt. és az Épkar Zrt. párosa is, ők nettó 1,38 milliárd forintért vállalták volna el a munkát. Őket azzal előzte be az ifj. Mészáros Lőrinc, Mészáros Ágnes és Mészáros Beatrix cégének és a Magyar Építő Zrt-nek a konzorciuma, az F-M Velence 2017 konzorcium, hogy egy kicsit alámentek árban, és ők bevállalták 1,2 milliárdért.

A forrást egy tavaly szeptemberi kormányhatározat biztosítja.