Előd
7 °C
17 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A Szentkirályi tulaja megvette a magyar Pepsit

2018.01.22. 14:30

Balogh Levente felvásárolta a Pepsi magyarországi részlegét, ő lesz a termékek kizárólagos forgalmazója is, áll a közleményükben. A céget régebbi olasz üzlettársaival, a Pasquale családdal együtt vették meg, Pasqualéék cseh cégükkel, a Karlovarské minerální vody-val (KMV) vettek részt az üzletben.

Így most hozzájuk kerül egy sereg márka, gyártókapacitással, így a Pepsi, Mirinda, 7Up, Gatorade, Mountain Dew, Lipton, Evervess, Toma dzsúsz és üditő, Toma Forrásvíz, Slice Lemonades, a Kristályvíz, illetve  a Lays és Cheetos chipsek. 

Saját bevallásuk szerint

ők lesznek ezzel a magyar ásványvíz- és alkoholmentes üdítőital-piac legnagyobb szereplői.

A felvásárlás összegét nem hozták nyilvánosságra, annyit lehet tudni, hogy a hitelt hozzá két cseh bank, a ČSOB és a Česká spořitelna adták. A KMV korábban felvásárolta már a bolgár Pepsit, és most megvették a Pepsi cseh és szlovák érdekeltségeit is. Balogh Leventével közösen pedig korábban már átvették a Kékkúti ásványvizet a Nestlétől.  

A felvásárlással a KMV Csoporthoz kerül 900 alkalmazott és két gyár, és ennek köszönhetően a cégcsoport éves forgalma 189 millió dollárral (nagyjából 48 milliárd forinttal) emelkedik. A KMV Csoport 50 százalékos bevételnövekedéssel az egész régió vezető ásványvíz- és üdítőital-gyártójává válik.

Felvásárlós mondatokat is mondtak mindehhez az érintett vezetők, ahogy szokás. Ezek a következők:

"Beérett a Pasquale családdal három évvel ezelőtt kötött szövetségünk. Az együttműködésünknek köszönhetően annyira megerősödtünk, hogy jelentős felvásárlásokat tudunk megvalósítani. Továbbra is elkötelezettek vagyunk a magyar piac, a magyar fogyasztók felé – immáron egy jóval nagyobb vállalatcsoportot irányítva”– mondta Balogh Levente, a Szentkirályi-Kékkúti Ásványvíz Kft. elnöke.

 „Ennek az akvizíciónak köszönhetően a KMV Csoport csúcsminőségű termékek széles választékát kínálja ügyfeleinek és vásárlóinak Magyarországon, Csehországban és Szlovákiában, és mostantól az eddig hiányzó kóla itallal egészül ki meglévő Horeca portfoliónk” – jelentette ki Alessandro Pasquale, a KMV Csoport vezérigazgatója. (Ha az is érdekli, hogy mi az a Horeca, akkor jó, ha tudja, hogy ez a Hotel/Restaurant/Cafe szavakból képzett rövidítés, és nagyjából a vendéglátóipart, étkeztetést jelöli.)