Luca, Ottilia
-4 °C
3 °C

Izraeli cég szállna be a magyar napenergiába

2018.01.22. 09:41

Három meg nem nevezett magyarországi napenergia-projektbe szállna be az izraeli Enlight Renewable Energy Solutions, hivatkozik az izralei Globesra a Portfolio.hu. Ráadásul jelentős kapacitást vállalnának, hazánkban összesen 57 megawattnyi napenergia kapacitásról van szó a három projekt keretében.

Annyit írnak még, hogy az első mérföldkövet már elérték a bevásárlás során, bármit is jelentsen ez. Ha érdekli, hogy mi várható a magyar megújulóenergia-piacon, akkor olvassa el a nemrégiben készült interjúnkat ifj. Chikán Attilával, az iparági Alteo Nyrt. vezérigazgatójával. 

Az Enlight egyébként szélerőművekben is érdekelt, és azért érdeklődik a régiónk iránt, mert felfutást várnak az európai megújulóenergia-piacon, illetve a környezetvédelmi előírásaink sem olyan macerásak, mint Izraelben. Példaként azt hozzák, hogy ott nagyjából tíz év felhúzni egy szélerőművet, Európában nagyjából négy év. Mondjuk a Golán-fennsíkon 1000 megawattnyi szélenergia-kapacitást becsülnek, mégis csak 20 megawattnyi kapacitású szélerőművet tudtak létesíteni eddig.