Olivér
4 °C
8 °C

Túl mohó volt Mészáros cége, meg is büntette a GVH

2018.01.25. 12:55

Túl korán vette át az irányítást a megvásárolt balatoni kempinges cégei felett a Mészáros Lőrinc cégbirodalmába tartozó BLT Group Zrt., ezzel megsértve a végrehajtási tilalmat, amiért a Gazdasági Versenyhivatal 5,3 millió forintra büntette a céget - ez olvasható a GVH közleményében. 

A Mészáros Lőrinc és Jászai Gellért tulajdonában lévő Konzum csoport még tavaly tavasszal vásárolta meg a 12 balatoni kempinget üzemeltető Balatontourist csoportot, amivel összességében a GVH-nak nem volt baja, szerinte ez a felvásárlás nem korlátozta a versenyt.

Viszont a BLT még azelőtt megszerezte a kempinges cégek irányítási jogát, hogy a GVH leokézta volna a felvásárlást,

amivel viszont megsértette a versenytörvényben szabályozott, a bejelentés-köteles összefonódásokra vonatkozó végrehajtási tilalmat. A GVH emiatt 2017. szeptember 25-én  versenyfelügyeleti eljárást indított a BLT Group Zrt.-vel szemben, amely megállapította, hogy a BLT tényleg túl mohó volt, és már azelőtt átvette a cégeket, mielőtt szabadott volna. Azért az 5,3 milliós büntetést valószínűleg ki tudja majd gazdálkodni Mészáros cége. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?