Túl savanyú volt ahhoz, hogy letesztelhessék

parizsi
2018.01.26. 13:24

Parizereket, más néven párizsikat tesztelt a Nébih, úgy a szeletelt, mind a rúd kiszerelést. 30 fajtát néztek meg 17 szeletelt és 13 rúd terméket, íz szerint 27 natúr és három "füst"ízű holmit. 

Ileltve sajnos nem tudták mindegyiket teljesen letesztelni, mert az egyik olyan savanyú volt, hogy inkább nem ették meg. De élelmiszerbiztonsági szempontból minden rendben volt mindegyikkel, előírás szerint értékeket tartalmaztak. A savanyú parizerben talán kissé öreg volt már a hús, de az is csak íze miatt volt emberi fogyasztásra inkább alkalmatlan.

Az élelmiszerbiztonsági résznél például olyasmire kell gondolni, hogy akármennyi is a hústartalma, a hústartalom 70 százalékának abból a húsból kell származnia, ami rá van írva. Tehát például nem lehet több 30 százaléknál több pulyka egy marhapárizsiban. A minimális hústartalom egyébként 51 százalék, a többi sok minden lehet, ami nem hús. 

Az elképesztően undorító cuccból, az MSM-ből legfeljebb 10 százalék lehet egyébként a Magyarországon forgalmazott párizsikban, ezt is betartotta mindenki. Ez az MSM a csontokról mechanikusan lefejtett húst jelenti, gyakorlatilag olyasmit, ami a kézi csontozás után még marad az állaton, és még elvileg használható. Nézzen meg egy hasonló kínai ajánlatot:

Ilyen MSM-re egyébként a kalciumtartalom alapján is lehet következtetni, ha túl sok csontot darálnak bele az ételbe, akkor kalciumosabb lehet a végeredmény. Itt még olvasgathat a tesztről.