Erzsébet
1 °C
4 °C

Szijjártó ismerőse nyomtathat a pécsi egyetemnek

2018.01.28. 13:23

A kormány egyik kedvenc kommunikációs ügynökségétől, a Szijjártó Péter külügyminiszterrel jó kapcsolatban álló Kuna Tibor cégétől kell nyomtatványokat rendelnie a Pécsi Tudományegyetemnek, ha az egyetemi nyomda nem bírja kapacitással. Mindezért pedig kétszer-háromszor annyit kell fizetni, mint korábban kellett- írja a Szabad Pécs

Az egyetem, mint költségvetési szerv nevében a Nemzeti Kommunikációs Hivatal írt ki közbeszerzést a 2017. és 2018. évi külső kommunikációs tevékenységét támogató gyártási, médiatervezési és –vásárlási feladatok teljes körű ellátását célzó közbeszerzést, amelyet egy három cégből álló konzorcium nyert meg. Ennek két tagja Kuna Tibor két cége, a Trinity Communications és a Young and Partners, a harmadik pedig a miskolci Sprint Nyomdaipari Szolgáltató és Ügynöki Kft. 

A közbeszerzés értelmében elvileg már tavaly is minden nyomtatvány elkészítésére a Trinityvel kellett volna szerződni, de a Szabad Pécs szerint a tavalyi, amolyan "próbaévben" még meg lehetett oldani a nyomtatást pécsi cégekkel. Idén viszont ez már nem opció, ami az egyetem több tanszékéről érkező panaszok szerint nagyon súlyos anyagi terheket jelent az egyetemnek. 

Kuna Tibor cégei a kommunikációs közbeszerzések nagy nyertesei közé tartoznak, sőt, olyan is akadt, hogy egymással versenyeztek az állami megbízásokért. Az ő vállalkozásai szervezhették például a tavaly nyári vizes vb rendezvényeit és készíthette annak promófilmjét, de tavaly kötött 9 milliárd forintos keretszerződést az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt.-vel is. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?