Szijjártó ismerőse nyomtathat a pécsi egyetemnek

2018.01.28. 13:23

A kormány egyik kedvenc kommunikációs ügynökségétől, a Szijjártó Péter külügyminiszterrel jó kapcsolatban álló Kuna Tibor cégétől kell nyomtatványokat rendelnie a Pécsi Tudományegyetemnek, ha az egyetemi nyomda nem bírja kapacitással. Mindezért pedig kétszer-háromszor annyit kell fizetni, mint korábban kellett- írja a Szabad Pécs

Az egyetem, mint költségvetési szerv nevében a Nemzeti Kommunikációs Hivatal írt ki közbeszerzést a 2017. és 2018. évi külső kommunikációs tevékenységét támogató gyártási, médiatervezési és –vásárlási feladatok teljes körű ellátását célzó közbeszerzést, amelyet egy három cégből álló konzorcium nyert meg. Ennek két tagja Kuna Tibor két cége, a Trinity Communications és a Young and Partners, a harmadik pedig a miskolci Sprint Nyomdaipari Szolgáltató és Ügynöki Kft. 

A közbeszerzés értelmében elvileg már tavaly is minden nyomtatvány elkészítésére a Trinityvel kellett volna szerződni, de a Szabad Pécs szerint a tavalyi, amolyan "próbaévben" még meg lehetett oldani a nyomtatást pécsi cégekkel. Idén viszont ez már nem opció, ami az egyetem több tanszékéről érkező panaszok szerint nagyon súlyos anyagi terheket jelent az egyetemnek. 

Kuna Tibor cégei a kommunikációs közbeszerzések nagy nyertesei közé tartoznak, sőt, olyan is akadt, hogy egymással versenyeztek az állami megbízásokért. Az ő vállalkozásai szervezhették például a tavaly nyári vizes vb rendezvényeit és készíthette annak promófilmjét, de tavaly kötött 9 milliárd forintos keretszerződést az állami tulajdonú Szerencsejáték Zrt.-vel is.