Lukács
9 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

A francia pénzügyminisztérium kivizsgálja a tömegverekedéseket okozó Nutella-leárazást

2018.01.29. 23:05

Ahogy arról az Index is beszámolt, egy francia áruházlánc 70 százalékkal csökkentette a Nutella árát, ami után a vásárlóik szétszedték a boltjaikat (és egymást). Országszerte verekedések,  erőszakos áruházi konfliktusok törtek ki, az emberek "állattá változtak" az egyik BBC által idézett vásárló szerint. A bolthálózat több üzletében is olyan komoly dulakodás alakult ki, hogy a rendőrök bevetése is felmerült.

A marketingfogás nem csak a verekedések miatt lett megosztó, a francia pénzügyi tárca hétfőn a kereskedelmi szabályok megsértése miatt kezdett vizsgálódni, ugyanis az országban szigorú szabályok vannak arra, hogy a boltok mennyivel a beszerzési ár alatt tudják eladni a termékeiket – írja a BBC. Most épp egy olyan törvényjavaslat készül a mezőgazdasági minisztériumban, amely alapján a beszerzési árat legfeljebb 34 százalékkal csökkenthetnék az eladók. A Nutellát gyártó Ferrero már korábban jelezte, hogy az akció kizárólag az Intermarché áruházlánc egyoldalú döntése volt, amivel kockáztatták, hogy "zűrzavart és csalódottságot" okozzanak a vásárlóknak.