16:00, December 02.
Ghána 0
Uruguay 0
al-Dzsanúb Stadion H csoport
16:00, December 02.
Koreai Köztársaság 0
Portugália 0
Education City Stadion H csoport
20:00, December 02.
Szerbia 0
Svájc 0
974 Stadion G csoport
20:00, December 02.
Kamerun 0
Brazília 0

Játék lenne a tűzzel a lengyel euró a miniszterelnök szerint

2018.01.29. 15:33 Módosítva: 2018.01.29. 15:34

Ellenzi az euró gyors bevezetését a lengyel miniszterelnök, "idő előtt csatlakozni az euróövezethez annyi lenne mint játszani a tűzzel" - mondta Mateusz Morawiecki.

A Dziennik Gazeta Prawna című napilap hétfői számában megjelent interjúban hangsúlyozta: az euróövezet tagjaként egy recesszió esetén Lengyelországnak nem lenne eszköze a válaszra, nem lenne lehetősége a nemzeti valuta gyengítésére vagy kötvény kibocsátására hazai valutában, amelyek minden ország gazdasági és monetáris politikájának alapvető eszközei.

"Lengyelországban úgy beszélünk az euróról mintha valami ideológiai kérdésről vagy csekély jelentőségű gazdasági ügyről lenne szó, noha az euró alapvető fontosságú a makrogazdasági politika szempontjából" - mondta a miniszterelnök, aki korábban a pénzügyi tárcát is vezette.

Az euró bevezetésének hasonló termelési szerkezetű és versenyképességű országok esetében van létjogosultsága - mondta Morawiecki, hozzáfűzve, hogy a kérdésre akkor lehet majd visszatérni, ha egy lengyelországi lakos elkölthető jövedelme egy osztrák, holland vagy belga polgáréhoz lesz fogható.  • Hírek
  • Hírek