Árpád
-2 °C
3 °C

Egy nagy amerikai gyógyszercég örülhetett a legjobban Trump adócsomagjának

2018.01.30. 15:36

Tizenhatszorosára szökött fel a Pfizer profitja a múlt év utolsó negyedében Donald Trump adócsomagjának köszönhetően – írja a Reuters. Az intézkedésről, ami leginkább a felső rétegeknek és a vállalatoknak kedvez, itt írtunk bővebben. 

A legnagyobb amerikai gyógyszergyár kedden közölte, hogy 2017 utolsó három hónapjában nettó nyeresége mintegy 11 milliárd dollárral nőtt, ezzel elérte a 12,27 milliárd dollárt. A vaskos profitból 11,34 milliárd dollár a Trump által tavaly decemberben aláírt adótörvény hatása. Az egy részvényre jutó nyereség így 13 centről 2,02 dollárra emelkedett.

A profitbővülést úgy sikerült realizálni, hogy közben a vállalat árbevétele csak szerényen nőtt, 13,63 milliárd dollárról 13,70 milliárd dollárra ment fel. 

A cég azt is bejelentette, hogy a következő 5 év folyamán 5 milliárd dollárt szándékozik befektetni az USA-ban, és hogy a következő 8 évben nagyjából 15 milliárd dollárnyi adót fog befizetni az anyaország kasszájába, mivel visszahozza a jelen pillanatban a tengeren túl tartott nyereségét. 

Köszönjük, hogy minket olvasol minden nap!

Ha szeretnél még sokáig sok ilyen, vagy még jobb cikket olvasni az Indexen, ha szeretnéd, ha még lenne független, nagy elérésű sajtó Magyarországon, amit vidéken és a határon túl is olvasnak, akkor támogasd az Indexet!

Tudj meg többet az Index támogatói kampányáról!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?