Orsolya
7 °C
14 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

273 millióért épülhet az egzotikus szegénynegyeddel tarkított mozipark Kisvárdán

2018.01.31. 11:46 Módosítva: 2018-01-31 11:59:38

Egy Kisvárdán már bejáratott budapesti cég építheti fel a moziparkot Seszták Miklós városában – írja az Mfor. A Cinemaqua néven futó beruházásra nettó 276 millió forint áll az önkormányzat rendelkezésére, a benyújtott ajánlatok alapján úgy tűnik, ennyiből ki is lehet hozni a moziparkot.

A közbeszerzési hatóság oldalára feltöltött dokumentumokból kiderül, hogy ajánlattételre kisvárdai beruházásokban már jártas gazdasági szereplőket kértek fel, akik közül hárman adtak be ajánlatokat:

  • a DÉSZ-KER nettó 286,2 millióért,
  • a Kelet-Onyx nettó 298,5 millióért,
  • a Nyírépszer pedig a Szabó-Tetőmester Kft.-vel közösen adott be egy nettó 273,7 milliós ajánlatot.

Mivel egyedül ez utóbbi kevesebb a rendelkezésre álló összegnél, jó eséllyel a Nyírépszer-Szabó-Tetőmester konzorcium nyeri majd a tendert, hacsak más okból ki nem zárják. 

A Nyírépszer nem ismeretlen a nemzeti fejlesztési miniszter városában, hiszen számos feladatot elnyertek már – írja az Mfor. Ők építik a sportszállót és apartmanházat mintegy 1,5 milliárd forintért, közel félmilliárdot kapnak a nemzetközi versenyekre is alkalmas atlétikai centrum kivitelezéséért, és egy "vízi filmstúdió" felhúzása is a cég feladata lett 174 millió forintért. Bár ez a feladat külön került meghirdetésre, a rendelkezésre álló információk szerint a csarnok a "The Terror" díszlethajó bemutatására fog szolgálni, vagyis illeszkedik a mozipark koncepciójába. ha így van, a most megjelent 273 milliónál 174 millióval drágább lehet a beruházás összköltsége.