Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

6000 fős leépítés lesz a Telenornál

2018.01.31. 14:18

A Telenor menedzsmentje a tavalyi negyedik negyedéves beszámoló közzététele után bejelentette, hogy 6000 fős elbocsátást tervez a cégcsoportnál – írja a Portfolio. 

A norvég távközlési cég - amely valószínűleg rövidesen elhagyja Magyarországot - 32 milliárd koronás árbevétel ért el, amely 1 százalékos növekedést jelentett az előző év azonos időszakához képest. A nettó eredményben viszont kisebb csökkenés következett be: a Telenor 2,26 milliárd koronát realizált, amely 60 millió koronával volt kevesebb az előző év azonos időszakában elért eredménynél.

A beszámolóval egyidőben azt is nyilvánosságra hozta a cég, hogy a következő három évben a szolgáltatások automatizálása és az átfedések felszámolása miatt mintegy 6000 fővel csökkenti az alkalmazottai számát. A vállalat már tavaly 2600 munkahelyet számolt fel, így 29 700 embert foglalkoztatott 2017 végén.