A miniszter elmagyarázta, miért bérelnek százmilliókért kocsit Paks II. vezetőinek

D  YT20171120011
2018.01.31. 10:13 Módosítva: 2018.02.01. 07:51

Az MSZP-s Mesterházy Attila írásbeli kérdésben érdeklődött Süli János tárca nélküli minisztertől, hogy milyen típusú és felszereltségű autókat tartalmaz a Paks II. vezetőinek bérelt gépjárműflotta, illetve mi indokolja 88 autó bérlését. 

Süli János válaszában közölte, hogy a Paks II. Zrt. most összesen 47 dolgozónak biztosít céges járművet, az autók „a társaság telephelyei és partnerei, hatóságok székhelyei közötti napi munkavégzéshez kapcsolódó utazást hivatottak szolgálni”. Összesen 58 járművet bérelnek jelenleg, ebben benne vannak a nem vezetők munkájához szükséges „kulcsos autók”, egy vállalati mikrobusz és pick-up.

A miniszter azt is hozzáteszi, a bérleti és üzemeltetési keretmegállapodásban maximális mennyiségként 88 járművet jelöltek meg. Ebből következően a keretet még messze nem használta ki a cég, Süli szerint nem is tervezik ezt a későbbiekben sem. Ez annyira nem is meglepő, ha figyelembe vesszük, hogy az MVM Paks II. Zrt. igazgatósága, felügyelőbizottsága és a menedzsment jelenlegi összlétszáma sem éri el a 25 főt. 

A keretmegállapodásban meghatározott maximális járműszámot a 96 hónapos futamidő alapján határozták meg, figyelembe véve a Paks II. Zrt. jövőbeli létszámnövekedését is – írta Süli.

(Borítókép:  Illyés Tibor / MTI)  • Tippek
  • Biztosítás