Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozata is kikerült

2018.02.01. 15:33

A Hír TV Célpont című műsora megszerezte Mészáros Lőrinc vagyonnyilatkozatát.

A nyilatkozatban nem szerepel az a Mercedes-Benz luxuslimuzin, amellyel a felcsúti polgármester rendszeresen jár, de bevallott egy luxuskategóriájú Lexust, egy Bombardier- és egy Harley-Davidson motort is.

Részvényeket tekintve is sikeres évet zárhatott a gázszerelőből lett politikus-üzletember. Konzum-részvényekben 102 millió, Opus-részvényekben 1,9 milliárd, takarékbetétben 1,6 milliárd, készpénzben 100 millió forint van a személyes tulajdonában. 

Az érdekeltségébe tartozó társaságok közül többen is változott a tulajdoni aránya: a Búzakalász Kft.-ben 80-ról 60 százalékra, a Mészáros Gasztro Kft.-ben pedig a 20-ról 15 százalékra csökkent. A Mészáros és Mészáros Kft.-ben 50 százalék tulajdonjoggal a tavalyihoz képest lényegesen kevesebb, csupán 533 millió forint, a 100 százalékos Mészáros-tulajdonban levő R-kord Kft.-ből 1,4 milliárd forint osztalékot vehetett ki.

Az Indexen korábban megpróbáltuk összesíteni a NER-csúcsvállalkozó gyorsan bővülő tényleges vagyonát (ebben a közvetett érdekeltségei is benne vannak), az erről szóló cikkeinket itt és itt olvashatja.   • Hírek
  • Hírek