A Tescók 10 százalékában csökkentik a vezetői létszámot

DKRCS20170908010
2018.02.02. 15:56 Módosítva: 2018.02.02. 15:57

A Tesco a Magyarországon üzemeltetett 206 áruházból 24-ben csökkentik a kereskedelmi területen dolgozó vezetők számát, változás lesz a pékségeknél és megszűnnek egyes éjszakai működéséért felelős vezetői posztok is – közölte a cég pénteken.

A Tesco-Global Áruházak Zrt. az írja, "a kiskereskedelmi trendekkel és a korábbi sikeres tapasztalatokkal összhangban" az áruházak folyamatosan állnak át félkész termékek sütésére a helyben, belső pékségben gyártott termékek helyett, egyes frissáru pultokat pedig a jövőben külső partner fog üzemeltetni. Ezen felül egységes lesz az éjszakai vezetői struktúra, hogy Közép-Európában mindenhol azonos elvek alapján történjen a munkaszervezés.

Azokban az áruházakban, ahol nappal zajlik az árufeltöltés, megszűnnek egyes éjszakai munkakörök, ezzel egy időben viszont újak jönnek létrejön a nappali működési időben.

A közlemény szerint folyamatosan tájékoztatják a dolgozókat, több száz kollégának ajánlották fel az újonnan bevezetett vevőszolgálati specialista munkakört, a megkérdezettek nagy része elfogadta az új pozíciót. "A Tesco célja továbbra is az, hogy a bejelentett változások következtében minél kevesebb kollégának kelljen elhagynia a vállalatot" - mondta Hevesi Nóra, kommunikációs főnök.

A változásokról az áruházlánc tájékoztatta a Kereskedelmi Dolgozók Független Szakszervezetét (KDFSZ) és a Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetét (KASZ).

(Borítókép:  Krizsán Csaba / MTI)