Több nagybank betiltotta a hitelkártyáinál a bitcoint

2018.02.05. 11:16

A Bank of America, JP Morgan és a Citigroup is betiltotta a hitelkártyáinál, hogy azokkal bármilyen kriptopéznt lehessen venni, írta a Bloomberg. Ez a magán- és céges hitelkártyákra is vonatkozik, de a Bank America például elmondta mellé, hogy például a nálunk hagyományosabb bankkártyáikra (debit card) ez nem vonatkozik.

A tiltás több ok alapján született, egyrészt például a bankok kötelezve vannak a pénzmosási lehetőségek megakadályozására, a kriptopénzeknél ezt elég nehéz megtenni. Ahogy általánosabb bankbiztonsági kérdések is felmerülnek, illetve a kriptopénzek számos egyéb kockázatot is hordoznak.  

A JP Morgan vezetője, Jamie Dimon egyébként egy hónapja kért bocsánatot azért, amiért azt mondta, hogy az egész bitcoin egy átverés.  Illetve arra módosította, hogy a blockchain technológia valóságos, de egyenként kell megnézni az alkalmazásait, és igazából az egész olyan különösebben nem érdekli, írta a CNBC. Dimon egyébként októberben bemondta, hogy ha valaki elég hülye ahhoz, hogy bitcoint vegyen, az meg is fogja fizetni az árát egyszer. 

Azóta őrületesen nagyot liftezett a legnépszerűbb kriptopénz, most épp visszazuhant 8 ezer dollár alá, december közepéhez képest megfeleződött az árfolyama.

Frissítés: A brit Lloyds is betiltotta hétfőn a hitelkártyáinál a kriptopénzezést, írja a BBC