Nándor
8 °C
19 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Hétfőn elvesztettek egy magyarországnyi pénzt a világ leggazdagabbjai

2018.02.06. 10:14

A hétfői tőzsdei pánik miatt a világ leggazdagabb emberei is elg látványos veszteségeket szenvedtek el, írja a Bloomberg.

Összesen legalább 114 milliárd dollárjuk (forintban nagyjából 29 ezer milliárd) veszett el aznap, ami nem tökéletes összehasonlítással nagyjából egy magyar gazdaságnyi pénz, ekkora a magyar gazdaság éves teljesítménye a takarítók utolsó felmosott folyosójától a vasúti kalauzok túlórájáig (ha GDP korlátairól akar olvasni, akkor azt ide kattintva például megteheti).

Warren Buffet áll a lista élén, ő legalább 5,6 milliárd dollárt vesztett hétfőn, nem jött jól az általa birtokolt Berkshire Hathaway Inc.-nek, hogy a Wells Fargo bank legnagyobb tulajdonrésze az övék. A második legnagyobb vagyonvesztést Mark Zuckerberg mutatta be 3,6 milliárd dolláros mínusszal. A világ pillanatnyilag leggazdagabb embere, az amazonos Jeff Bezos is bukott még pillanatnyilag  3,3 milliárd dollárt, miután az Amazon részvényei is estek.  Így már csak 116,4 milliárd dolláros vagyona maradt jelenleg.