Rekord erősödés követte a tőzsdepánikot

2018.02.06. 22:48

A hétfői rémisztő zuhanás után kedden zárásra nagy hajrával konszolidálódtak Amerika vezető tőzsdeindexei. A Dow Jones és az S&P 500 eleve pluszban nyitott, majd egy jelentősebb gyengülési hullám újra erősödött.

A Dow - ami a hétfői mélyponton 1500-zal ment mínuszba - végül 567 pont, vagy 2,3 százalék pluszban zárt, az S&P pedig 1 százalék feletti pluszt jelzett a nap végre. A Nasdaq szintén másfél százalék körüli emelkedést produkált. A tengerentúli tőzsdéken így végső soron a keddi lett az elmúlt 15 hónap legerősebb napja. Európára ez már nem igaz, a Stoxx Europe index 2,4 százalékot ment a negatív tartományba, az FTSE 100 pedig 2,6 százalékot. A fejlődő gazdaságok tőzsdei teljesítményét mutató MSCI Emerging Market Index 2,5 pontot csúszott lefelé. 

A pénzpiacokon nem volt ekkora mozgás, a Bloomberg Dollar Spot Index fél százalékot esett, az euró 0,05 százalékot erősödött a dollárhoz képest, míg a 0,1 százalékot, a jen pedig 0,4 százalékot hanyatlott. A nyersanyagpiacon az arany, a WTI-olaj és a réz is 1 százalékot meghaladó mértékben lett olcsóbb.

Az USA-ból a napokban induló tőzsdepánik hátteréről  itt olvashat  bővebben.