Tiborcz cége fejezhet be egy félbehagyott luxusszállót a Dunakanyarban

2018.02.16. 16:21

A Tiborcz István tulajdonában lévő Hotel Vsgrd fejezhet be egy félkész luxushotelt a Dunakanyarban, ugyanis a cég már korábban benyújtotta a környezetvédelmi hatástanulmányt, a kormányhivatal pedig február 8-án tette közzé, hogy vizsgálja a dokumentumot – írja a Hvg.hu.

A Dunakanyarra néző 12 szintes szállodában a tervek szerint 204 szoba lesz, és spa- és wellness-részleg is lesz benne több bel- és kültéri medencével. Az épületet egy egykori bánya külszíni fejtésének helyszínére tervezték, így az épület hátterét egy andezitfal adja, és a hatalmas üvegfelületeket is kőburkolat tartja össze.

Az ír tulajdonú Tourist Projects a 2008-as válság kirobbanását követően hagyta félbe az építkezést, és a mai árfolyamon mintegy 16 milliárd forintnyi bankhitelt sem tudták visszafizetni. A hitel nagyságrendje alapján elég kedvező áron, gyaníthatóan jóval 1,8 milliárd forint alatti áron vette meg a Hotel Vsgrd 2016-ban. A Hotel Vsgrd közvetlen tulajdonosa nagyjából az épület megszerzésétől kezdve az a Longoria Holding, amelyben a BDPST Ingatlanforgalmazó és Beruházó Zrt. december 1-jétől birtokolja a részvényeket. Tiborcz tavaly ősszel jelentette be, hogy tulajdonos a BDPST-ben.