Sára, Márió
-5 °C
2 °C

Új autóalkatrész gyártó üzem nyílik Újhartyánban

2018.02.20. 16:19

Új autóalkatrész gyártó üzemet hoz létre Újhartyánban a svájci tulajdonú Rehau-Automotive Kft., a beruházással 727 új munkahely jön létre - jelentette be Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter kedden Budapesten.

Szijjártó Péter kifejtette: a Rehau-Automotive a Magyarországon jelenlévő autóipari beszállító vállalatok között az egyik legfontosabb, és a világpiacon is az egyik vezető cég, a világ legnagyobb autógyárainak beszállítója. A cég győri telephelyén is bővít, amit az Audi növekedő igénye indokol. Az újhartyáni zöldmezős beruházás oka pedig az, hogy a Mercedes már a második gyárat építi Kecskeméten, és ott is az egyik legfontosabb beszállító a Rehau-Automotive. A kormány 7,1 milliárd forintot biztosít vissza nem térítendő támogatásként a beruházáshoz, írja az MTI.

Markus Grundmann vezérigazgató azt mondta, hogy a Rehau új üzemében lakkozott külső alkatrészeket, például lökhárítókat és légterelőket gyárt majd. Összesen mintegy 150 millió eurót szánnak az építkezésre, a beépített terület nagysága 63 ezer négyzetméter lesz. A munkálatok márciusban kezdődnek és 2019 áprilisában fejeződnek be.

Köszönjük, hogy olvasol minket!

Ha fontos számodra a független sajtó fennmaradása, támogasd az Indexet!