Hedvig
5 °C
23 °C

Néha úgy érzed, mintha két valóság létezne?

Több infó

Támogasd a független újságírást, támogasd az Indexet!

Nincs másik olyan, nagy elérésű online közéleti médiatermék, mint az Index, amely független, kiegyensúlyozott hírszolgáltatásra és a valóság minél sokoldalúbb bemutatására törekszik. Ha azt szeretnéd, hogy még sokáig veled legyünk, akkor támogass minket!

Milyen rendszerességgel szeretnél támogatni minket?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Mekkora összeget tudsz erre szánni?

Quo vadis, M1-es?

2018.02.21. 06:56

Budapest és Győr között helyenként szörnyű állapotban van az M1-es autópálya, a kátyúk miatt több szakaszon már 80-100 km/órás sebességkorlátozást vezettek be.

A Kisalföld egyik olvasója 163 nagyméretű kátyút számolt össze a főváros és Győr között, de az egyéb úthibákkal együtt ez jóval több lehet. Hangsúlyozzuk, ez nem reprezentatív felmérés, de közel állhat a valósághoz.

A kormányhoz közeli Magyar Idők jó hírt hozott szerdán: tavasszal kezdődik az autópálya felújítása.

A hivatalos megfogalmazás szerint „a Magyar Közút Nonprofit Zrt. (MK) többlépcsős, rövid és hosszabb távú intézkedési tervet dolgozott ki a helyzet kezelésére”.

Márciusban 14 kilométernyi szakaszon lesz nagyobb felújítás: 2,5 kilométeren Biatorbágynál, 11,75 kilométeren Herceghalom és Bicske között a Hegyeshalom felé vezető oldalon.

A hosszabb távú megoldás az M1-es autópálya 2x3 sávossá bővítése. Ennek a tervezése már elkezdődött, az építkezés pedig 2021-2022-ben kezdődhet el, írja a Magyar Idők.