Gizella
9 °C
14 °C

700 forintos alapdíjat akarnak a taxisok

2018.02.22. 14:07

Azt már eddig is lehetett tudni, hogy a budapesti taxipiacon összesen nagyjából 10 százalékos díjemelés jöhet hamarosan, azonban a Zoom.hu-nak most újabb részletekről ír az áremelés kapcsán.

A lap információi szerint a 450 forintos alapdíj 700 forintra, a 280 forintos kilométerdíj 300 forintra, a percenkénti várakozási díj pedig 75 forintról 80 forintra nőne: ez az a tarifa, amely mögött a budapesti taxistársadalom és az érdekvédelmi szervezetek a legnagyobb arányban felsorakoztak. Az alapdíj azért nőne ennyivel, mert a taxisok szerint a rövid fuvarokra valószínűleg jóval több autót lehetne találni a mostaninál, ugyanis azok jelenleg veszteségesek.

A cikk szerint ez az tarifatáblázat még nem feltétlenül végleges, ugyanis bár sokan támogatják, az önkormányat egységes ajánlatot vár, de van egy maghatározó társaság, amely más megoldásban gondolkodik. A Zoom.hu úgy tudja, hogy júniusnál előbb nem fognak emelkedni a díjak.

A taxisok már  egy ideje beszélnek arról , hogy emelni kellene a főváros által szabályozott árukon, mert úgy megnövekedtek a költségek (30-40 százalékkal nőttek a biztosítási díjak, be kell szerezni az online pénztárgépet, elöregszenek az autók), hogy már nem jönnek ki abból a díjból, amit öt évvel ezelőtt rendeletbe lobbiztak. 

A taxispiac helyzetéről itt írtunk nemrég bővebben.